روستای هرانده تا خمده

بارانا شنبه 21 اسفند 1400 - 06:02
روستای هرانده تا خمده
تهران شلوغ امروزی، همه ما را به جستجوی مکانی برای تنفس هوای تازه و کسب آرامش وا می‌دارد.

در نزدیکی تهران مناطقی وجود دارد که با اندکی فاصله گرفتن از شهر می‌توانیم خود را به تکه‌ای از بهشت برسانیم. کافی است از تهران به سمت فیروزکوه حرکت کنید، در ۱۵ کیلومتری جنوب‌ غرب فیروزکوه روستایی قرار دارد که می‌تواند همان تکه از بهشت باشد. نام این روستا، هرانده است. پس از هرانده می‌توانیم مسیرمان را به سمت فیروزکوه ادامه دهیم و در روستای زیبا وخوش آب و هوای خمده نیز هوایی تازه تنفس کنیم.

چرا روستاهای هرانده و خمده خاص هستند؟

آنچه باعث خاص شدن این روستاها شده مسیر بین آن‌ها است. در مسیر هرانده به خمده مناظر چشم‌نوازی در انتظارتان است. وجود باغات میوه پرثمر نیز یکی دیگر از دلایلی است که حتما برای تجربه سفری یکروزه به این مناطق وسوسه‌تان خواهد کرد. قدم زدن در کوچه باغ‌های این روستاها تمام دغدغه‌ها را برای دقایقی به انتهای ذهن‌تان می‌فرستد. با گوش سپردن به صدای پرنده‌ها و تماشای درختان و مناظر زیبای بین راه تمام وجود‌تان پر از آرامش خواهد شد.

در سفر هرانده به خمده چه می‌بینیم؟
روستای هرانده

روستای هرانده در دل دره‌ای سرسبز و بکر جای گرفته است و از میان آن رودخانه‌های پرآبی می‌گذرد. در سراسر مسیر رودخانه‌ درختان پر شاخ و برگی می‌بینید که در هر فصلی زیبایی خاص خود را دارند. روستای هرانده پر از کوچه‌ باغ‌های دلرباست، شاخ و برگ‌های درختان از دو طرفه کوچه سر برآورده‌اند و با روی باز به مسافران خوش‌آمد می‌گویند.

روستای خمده

برای رسیدن به خمده مسیر زیبایی را از هرانده طی می‌کنید. در طی مسیر مناظر چشم‌نوازی از کوه‌ها، دشت‌ها، نهرها و درختانی پیش روی‌مان است که هر کدام از آن‎‌ها می‌تواند کادر زیبایی برای یک عکس باشد.

برج شبلی

در راه برگشت به تهران، می‌توانید تجربه طبیعتگردی دلچسب‌تان را با تماشای یکی از شاهکارهای معماری سلجوقی به پایان برسانید. برج شیخ شبلی، در مرکز شهر دماوند، یادگاری از معماری دوران سلجوقی است. شیخ شبلی در جوانی حاکم دماوند شد و در زمان حکومتش نقش پررنگی در ایجاد رفاه و آرامش داشت. به همین دلیل پس از فوتش در بغداد، مردم دماوند بنای یادبودی از او در مرکز شهر دماوند ساختند. معماری این برج در ابتدا به صورت هشت‌ضلعی بود و در دوران بعد آجرکاری‌های سلجوقی به آن اضافه شد. بدنه این برج تزئینات بسیار زیبایی دارد و ارتفاع آن 10 متر، یعنی چیزی در حدود یک ساختمان دو طبقه، است.

چه زمانی به هرانده و خمده برویم؟

این روستاها به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در فصل بهار و تابستان آب و هوای خنک و دلچسبی دارند. کوچه باغ‌های این روستاها در فصل بهار آراسته‌ به شکوفه‌های زیبا می‌شوند، در فصل تابستان پر از میوه‌های وسوسه‌انگیز و مکان خوبی برای رهایی از گرمای تابستان‌اند. در فصل پاییز نیز درختان این مناطق با رنگ‌های زرد، قرمز و نانجی از چشم‌های‌تان دلبری خواهند کرد.

در سفر هرانده به خمده چه چیزهایی با خودمان ببریم؟

پوشش خود را متناسب با فصل سفرتان به این مناطق انتخاب کنید. این منطقه آب و هوایی خنک‌تر از تهران دارد و هنگام برداشتن لباس این نکته را در نظر بگیرید. کفش مناسب پیاده‌روی به پا کنید و راهی جاده شوید. در انتها یادمان نرود که ما میهمان این روستاهای زیبا و مردمان مهربان‌شان هستیم؛ احترام به جوامع محلی و طبیعت از آداب اصلی میهمان بودن است.

بازخوردها
    ارسال نظر
    (بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد