آبشار شوی

بارانا شنبه 21 اسفند 1400 - 08:36
آبشار شوی
برای دیدن آبشار شوی تا کول خرسان راهی دزفول شوید؛ دزفول در شمال استان خوزستان واقع شده است.

دزفول به خاطر قرار گرفتن در میان کوه‌های زاگرس و رودخانه دز اقلیمی جلگه‌ای دارد و جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بسیاری در دلش است. مقصد ما در این سفر، اطراف دزفول و جاذبه‌های طبیعی آن است.

چرا آبشار شوی تا کول خرسان خاص است؟

تماشای یکی از مرتفع‌ترین و عریض‌ترین آبشارهای خاورمیانه، هیجان گذر از دره‌ای عمیق، لذت قایق سواری در رودخانه دز، همه و همه پیشنهادهایی است که هر گردشگری را وسوسه می‌کند. اینجا اعجاب طبیعت را می‌بینید و تصویر دیگری از طبیعت جنوب در ذهن‌تان نقش می‌بندد؛ طبیعتی که کم‌تر جایی می‌توان دید.

در آبشار شوی تا کول خرسان چه می‌بینیم؟
آبشار شوی

قرار است از یک مسیر کوهستانی پیاده‌روی کنید تا به یکی از منحصر به فردترین آبشارهای ایران برسید. مسیر، پرپیچ و خم و دشوار است اما این را به فال نیک می‌گیریم؛ چراکه این مسیر، خبر از منطقه‌ای بکر می‌دهد که هنوز دست انسان به آن نرسیده است. همینطور که پیش می‌روید نجوای آب به گوش‌تان می‌رسد و رطوبت هوا بیشتر میشود. با رسیدن به آبشار به وجد می‌آیید. شاید تا به حال آبشاری به این عریضی ندیده باشید. این آبشار از دل کوهی بزرگ سرچشمه می‌گیرد، مسیری طولانی را طی می‌کند تا به زمین برسد. درختان انجیر، مو، بید، افرا و... رنگ دیگری به این منظره می‌بخشند. آبشار از مسیری پله پله می‌گذرد و به حوضچه‌هایی می‌رسد که محلی مناسب برای شناست. سمندر امپراطور یکی از گونه‌های رو به انقراض را اینجا‌ می‌توانید ببینید.

روستای پامنار

پامنار در میان کوه‌های زاگرس و مشرف به دریاچه دز در فاصله نه چندان دور از دزفول قرار گرفته است. از جاذبه‌های این روستا می‌توان به تنوع گونه‌های گیاهی، جانوری و قایق‌رانی در سد دز اشاره کرد. حین قایق‌رانی می‌توانید از تماشای کوه‌های زاگرس از یک سو و نخل‌های سر به فلک کشیده از سوی دیگر لذت ببرید. تماشای خانه‌های کاه‌گلی و معماری سنتی از دیگر جذابیت‌های پامنار است. از این روستا صنایع دستی حصیری به سوغات ببرید و با فرهنگ مرم لر بختیار بیشتر آشنا شوید. این روستا در فاصله 25 کیلومتری دزفول قرار دارد.

کول خرسان

خودتان را برای یک ماجراجویی آماده کنید و راهی کول خرسان شوید. شما قرار است حسابی هیجان زده شوید. اما برای این ماجراجویی احتیاط لازم را به جا آورید. پیش بینی هوا و همراهی با همسفران با تجربه لازمه این ماجراجویی است. دره‌ای عمیق با دیواره‌های بلند را تصور کنید؛ دره‌ای پرپیچ و خم که سکوت چاشنی آن می‌شود و رازآلودگی آن را چند برابر می‌کند. چشمه‌هایی از دیواره‌ها می‌جوشد و در کل مسیر همراه شماست. پرسیاووشان، گیاهی زیبا، جلوه دیگری به دیواره‌ها می‌بخشد. گاهی دیواره‌ها چنان به هم نزدیک می‌شوند که آسمان به سختی دیده می‌شود. همین طور که پیش می‌روید عمق آب بیشتر می‌شود و در نهایت به رودخانه دز می‌رسید.

کی به آبشار شوی تا کول خرسان برویم؟

بهترین زمان سفر به این منطقه، فصل بهار و فصل پاییز است. اما قبل از سفر حتما وضعیت آب و هوا را بررسی کنید. در برخی روزهای سال ممکن است شدت بارش باران زیاد باشد و امکان گذر از کول خرسان امکان‌پذیر نخواهد بود. می‌گویند بهترین زمان سفر به کول خرسان اواسط خرداد است: زمانی که خبر از باران‌های موسمی نیست.

در آبشار شوی تا کول خرسان با خود چه چیزهایی ببریم؟

در این سفر قرار است از مسیرهای پرپیچ و خم و شیب‌دار بگذرید، پس کفش مناسب طبیعت‌گردی ضروری‌ترین وسیله است. ضد آفتاب و عینک آفتابی مانع آفتاب سوختگی می‌شود. در نهایت کلیه لوازم شخصی و ضروری را در کوله‌تان بگذارید و با خیال راحت راهی سفر شوید.

یادمان باشد مراقب این طبیعت بکر باشیم و در صورت لزوم از کیسه زباله استفاده کنیم.

بازخوردها
    ارسال نظر
    (بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد